ΝΟΜΟΛΟΓΙΑ
ΝΟΜΟΛΟΓΙΑΚΑ ΝΕΑ
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ
ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΕΙΣ
ΙΕΡΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ
ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΑ ΝΕΑ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ Ν.Υ. ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
 
ή δοκιμάστε την προηγμένη αναζήτηση 

Αναλυτική Αναζήτηση
Χρησιμοποιήστε την αναλυτική αναζήτηση με φίλτρα για καλύτερα στοχευμένα αποτελέσματα
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ 114/1998 «Περί συστάσεως και οργανώσεως επικοινωνιακής και μορφωτικής υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.»(Α΄ 21/10.2.1999)

 

 

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΥΠ`ΑΡΙΘ.114/1998

«Περί συστάσεως και οργανώσεως επικοινωνιακής και

μορφωτικής υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.»

(ΦΕΚ Α΄ 21/ 10.2.1999)

 

 

Η ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ

ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

 

  Λαβούσα υπόψη:

  1. Τας διατάξεις των παραγρ.2 και 4 του άρθρου 9 του Ν. 590/1977 «Περί Καταστατικού Χάρτου της Εκκλησίας της Ελλάδος».

  2. Την από 1.12.1998 Απόφασιν Αυτής, ψηφίζει: Τον υπ’ αριθμ. 114/1998 Κανονισμόν, έχοντα ούτω:

 

 

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΥΠ’  ΑΡΙΘ. 114/1998

«ΠΕΡΙ ΣΥΣΤΑΣΕΩΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ»

 

 

Άρθρο 1

Σύσταση - Λειτουργία - Έδρα

 

  Συνιστάται αυτοτελής Υπηρεσία υπό τον τίτλο: «Επικοινωνιακή και Μορφωτική Υπηρεσία της Εκκλησίας της Ελλάδος». Η Υπηρεσία αυτή θα λειτουργεί στην Αθήνα, υπό την εποπτεία και τον έλεγχο της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου (Δ.Ι.Σ), στις Υπηρεσίες της οποίας ανήκει, διέπεται δε ειδικά από τις διατάξεις του παρόντος Κανονισμού.

 

 

Άρθρο 2

Σκοποί

 

  Σκοποί του Υπηρεσίας είναι:

 

  1. Η μελέτη των ποιμαντικών προβλημάτων του συγχρόνου κοινωνικού περιβάλλοντος κάτω από το πρίσμα της Ελληνορθοδόξου Παραδόσεως.

  2. Η προβολή της εκκλησιααπκής μας παραδόσεως και της εθνικής μας ιδιοπροσωπείας, καθώς και η άσκηση σύγχρονης εκκλησιαστικής ποιμαντικής, με κάθε πρόσφορο μέσον επικοινωνίας, ενημερώσεως και μορφώσεως (ραδιόφωνο, τηλεόραση, κάθε είδους εκδόσεις, ως και δη υφιστάμενες περιοδικές εκδόσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος και τις προβλεπόμενες στον δια του παρόντος καταργούμενο Κανονισμό υπ` αριθμ. 67/1994.

 

 

Άρθρο 3

Διοίκηση

 

  1. Η Υπηρεσία διοικείται από επταμελή Επιτροπή ως εξής:

 

  α) Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, ως Πρόεδρος.

  β) Ενας Μητροπολίτης της Εκκλησίας της Ελλάδος, οριζόμενος μετά του αναπληρωτού του από την Δ.Ι.Σ., η οποία ορίζει και ένα Μητροπολίτη ως αναπληρωτή του Προέδρου.

  γ) Δύο κληρικοί και τρείς λαϊκοί, οριζόμενοι από την Δ.Ι.Σ. με τους αναπληρωτές τους.

 

  2. Η θητεία των μελών της Επιτροπής είναι τριετής. Η Δ.Ι.Σ. μπορεί να αντικαταστήσει μέλος της Επιτροπής και πρό της λήξεως της θητείας του.

 

3. Η Επιτροπή κατά την πρώτη, μετά τον διορισμό της συνεδρία ορίζει εν εκ των μελών της ως Συντονιστήν, ο οποίος θα έχει την ευθύνη για την λειτουργία των Υπηρεσιών της Επιτροπής και των κλάδων που υπάγονται σ αυτήν.

 

4. Η ιδιότητα τον μέλους της Επιτροπής είναι τιμητική και τα μέλη της δεν αμείβονται για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις. Σ’ ένα μέλος της Επιτροπής ανατίθενται καθήκοντα Συντονιστού στον οποίον θα περιέλθουν οι αρμοδιότητες των θέσεων Γενικού Γραμματέα και Υπευθύνου Οικονομικών, οι οποίες καταργούνται. Στον Συντονιστή η Επιτροπή δύναται με απόφασή της να καθορίσει χρηματική αποζημίωση.

 

*[Οι παρ.3 και 4 αντικαταστάθηκαν ως άνω με το άρθρο 1 Κανονισμού 164/2005 (ΦΕΚ Α΄ 139/16.6.2005.)]

 

  5. Η Επιτροπή συνεδριάζει σε τακτική ανά δίμηνο συνεδρία, έκτακτα δε οσάκις το κρίνει αναγκαίο ο Πρόεδρος, ευρίσκεται δε σε απαρτία εφ` όσον παρίστανται τα τρία από τα μέλη της και ο Πρόεδρος ή ο αναπληρωτής του.

 

  6. Οι αποφάσεις λαμβάνονται με απόλυτη πλειοψηφία, σε ισοψηφία κρατούσης της γνώμης υπέρ της οποίας ετάχθη ο Πρόεδρος ή ο αναπληρωτής του. Στις συνεδριάσεις τηρούνται πρακτικά τα οποία επικυρώνονται και υπογράφονται στην επόμενη συνεδρία. Στα πρακτικά διατυπώνεται και η γνώμη των διαφωνούντων, αν το ζητήσουν, και μάλιστα ονομαστικώς.

 

 

Άρθρο 4

Διοικητικοί Κλάδοι

 

  Η Υπηρεσία αποτελείται από τέσσαρες κλάδους, ήτοι :

 

  α) Ραδιοφωνίας, β) Τηλεοράσεως, γ) Εκδόσεων πάσης φύσεως και δ) Ηλεκτρονικής τεχνολογίας (Internet, video, CD-ROM  Δισκογραφίας, κασσέτας κ.λπ.) Εκάστου Κλάδου προϊσταται ως Διευθυντής υπάλληλος ΠΕ Κατηγορίας με βαθμό Α`. Στις θέσεις αυτές δύναται να τοποθετούνται και μετακλητοί κληρικοί, οι οποίοι διαθέτουν σχετική πείρα.

 

 

Άρθρο 5

Αρμοδιότητες της Επιτροπής

 

  Η Επιτροπή διοικεί την Υπηρεσία, έχει την επιμέλεια όλων των υποθέσεών της, διαχειρίζεται τους πόρους της και γενικά αποφασίζει για κάθε θέμα που αφορά στη λειτουργία της, τη διάθεση των πόρων της και την εκπλήρωση των σκοπών της.

  Ειδικώτερα η Επιτροπή:

 

  α) Ψηφίζει τον προϋπολογισμό και τον απολογισμό της Υπηρεσίας.

 

  β) Διορίζει, μετά από πρόταση του Προέδρου, τους Διευθυντές των κλάδων.

 

  Οι Διευθυντές των κλάδων έχουν την ευθύνη της αποδοτικής λειτουργίας του κλάδου τον οποίο διευθύνουν, αποφασίζουν για την στρατηγική του, την κατανομή αρμοδιοτήτων στο προσωπικό και τη διαχείριση του προϋπολογισμού και αλληλογραφούν για λογαριασμό του Κλάδου τους. Εισηγούνται στην Δ.Ι.Σ., δια της Επιτροπής, τον Κανονισμό λειτουργίας του κλάδου τους, εφ` όσον δεν υπάρχει. Ειδικώς για τον κλάδο της Ραδιοφωνίας ο Κανονισμός πρέπει να εγκριθεί από την Δ.Ι.Σ. εντός τετραμήνου από της ισχύος του παρόντος. Οι Διευθυντές των κλάδων υποχρεούνται να παρέχουν στην Επιτροπή κάθε εξήγηση, η οποία ζητείται δια του Προέδρου της και να εκτελούν τις αποφάσεις της.

 

  γ) Μεριμνά για την εκπλήρωση των σκοπών της Υπηρεσίας και διαθέτει τους πόρους προς αυτή την κατεύθυνση μέσα στα πλαίσια των εγκεκριμένων κάθε φορά κονδυλίων του προϋπολογισμού.

 

  δ) Εποπτεύει για την καλή και εύρυθμη λειτουργία της Υπηρεσίας.

 

*[Με το άρθρο 2 Κανονισμού 164/2005,ΦΕΚ Α 139/16.6.2005, ορίζεται ότι : «Η περίπτωσις β` του άρθρου 5 του υπ` αριθμ. 114/1998 τροποποιείται ως ακολούθως:

«β. Ι. Η Επιτροπή δύναται να μεταβιβάση μετά ή άνευ ανταλλάγματος τον επ` ονόματι της Εκκλησίας Ραδιοφωνικόν Σταθμόν ή Τηλεοπτικόν Σταθμόν επίγειας ή  δορυφορικής λήψεως, ή οποιονδήποτε άλλου τρόπου μεταδόσεως.

II. Η Επιτροπή δύναται να αναθέτη την παραγωγήν έργου αγοράς ραδιοφωνικού ή τηλεοπτικού χρόνου ως και να προβαίνη εις χορηγίας αντιστοίχως προς τους Κλάδους Ραδιοφωνίας, Τηλεοράσεως, Internet κ.λπ. τηρουμένων των αντιστοίχων νομίμων διαδικασιών της ισχυούσης νομοθεσίας». ]

 

Άρθρο 6

Καθήκοντα Προέδρου

 

  1. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής:

 

  α) Συγκαλεί την Επιτροπή σε τακτικές και έκτακτες συνεδριάσεις, καταρτίζει την ημερησία διάταζη και διευθύνει τις συζητήσεις.

 

  β) Αλληλογραφεί με τις Δημόσιες Αρχές και υπογράφει την αλληλογραφία για λογαριασμό της Υπηρεσίας

 

  γ) Ασκεί εποπτεία και έλεγχο στο προσωπικό της Υπηρεσίας και παρακολουθεί την εκτέλεση των αποφάσεών της.

 

  2 Τον Πρόεδρο, σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματός του, αναπληρώνει ο αναπληρωτής του και σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος και αυτού, ένα μέλος του Δ.Σ. οριζόμενο με απόφαση του Προέδρου.

 

Άρθρο 7

Καθήκοντα Γενικού Γραμματέα

 

  1. Ο Γενικός Γραμματέας:

 

  α) Επιμελείται της συντάξεως των Πρακτικών της Επιτροπής και φροντίζει για την εκτέλεση των αποφάσεων της.

 

  β) Διεκπεραιώνει την αλληλογραφία και υπογράφει μαζί με τον Πρόεδρο τα έγγραφα που απευθύνονται σε τρίτους.

 

 γ. Ο Συντονιστής επιμελείται τη σύνταξη και την εκτέλεση του Προϋπολογισμού  και Απολογισμού εκάστου κλάδου και συνθέτει τον συνολικό Προϋπολογισμό και Απολογισμό τους οποίους υποβάλλει για έγκριση το πρώτο δεκαήμερο των μηνών Νοεμβρίου και Μαρτίου αντιστοίχως».

 

*[Η περ.γ΄ αντικαταστάθηκε ως άνω με το άρθρο 2 Κανονισμού 164/2005 (ΦΕΚ Α΄ 139/16.6.2005.)]

 

  δ) Υπογράφει τα εντάλματα πληρωμής για τις δαπάνες του εγκεκριμένου προϋπολογισμού.

 

  ε) Φυλάσσει τα έγγραφα, τα βιβλία (εκτός από τα διαχειριστικά) και τη σφραγίδα της Υπηρεσίας.

 

2. Στην εκτέλεση των καθηκόντων του, ο Συντονιστής βοηθείται εις το έργον του από υπάλληλο οιουδήποτε κλάδου οριζόμενο με απόφαση του Προέδρου της Ε.M.Y.E.E..

 

3. Τον Συντονιστή, σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος, αναπληρώνει έτερος Σύμβουλος, ο οποίος ορίζεται με απόφαση του Προέδρου της Ε.Μ.Υ.Ε.Ε..

 

*[Οι παρ.2 και 3 αντικαταστάθηκαν ως άνω με το άρθρο 3 Κανονισμού 164/2005 (ΦΕΚ Α΄ 139/16.6.2005).]

 

Άρθρο 8

Καθήκοντα Υπευθύνου των Οικονομικών

 

  1. Ο Υπεύθυνος των Οικονομικών:

 

  α) Ασκεί την εποπτεία στην ταμειακή υπηρεσία και γενικά στην οικονομική διαχείριση της Υπηρεσίας.

 

  β) Επιμελείται μαζί με τον Γεν. Γραμματέα της συντάξεως του προϋπολογισμού και από κοινού τον υποβάλλουν για ψήφιση στην Επιτροπή.

 

  γ) Υποβάλλει τον απολογισμό του προηγουμένου έτους για έγκριση στην Επιτροπή.

                     

  δ) Συνυπογράφει  μαζί με τον Γενικό Γραμματέα τα εντάλματα πληρωμής δαπανών.

 

  ε) Συνυπογράφει, με τον Διευθυντή κάθε κλάδου, τα εντάλματα για τις δαπάνες εκάστου κλάδου, οι οποίες πρέπει να μην αποκλίνουν του εγκεκριμένου προϋπολογισμού, ο οποίος αναθεωρείται επί μέρους, μόνο μετά από νεώτερη απόφαση της.

 

  στ) Έχει την ευθύνη για την τήρηση και φύλαξη των διαχειριστικών βιβλίων της Υπηρεσίας.

 

  2. Τον Υπεύθυνο των Οικονομικών, σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματός του, αναπληρώνει άλλο μέλος της Επιτροπής, οριζόμενο με απόφασή της.

 

 

Άρθρο 9

Πόροι της Υπηρεσίας

 

  1 . Πόροι της Υπηρεσίας είναι :

 

  α) Οι νομοθετημένοι πόροι για την έκδοση του επισήμου Δελτίου της Εκκλησίας της Ελλάδος «ΕΚΚΛΗΣΙΑ».

 

  β) Επιχορηγήσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, των Ιερών Μητροπόλεων και των Εκκλησιαστικών Νομικών Προσώπων Δημοσίου ή  Ιδιωτικού Δικαίου.

 

  γ) Δωρεές, κληρονομίες, κληροδοσίες και εισφορές.

 

  δ) Τόκοι τραπεζικών καταθέσεων.

 

  ε) Λοιπά πάσης φύσεως έσοδα, όπως έσοδα από διαφημίσεις στους κλάδους και έσοδα από αξιοποίηση κινητών και ακινήτων περιουσιακών στοιχείων της Υπηρεσίας, καθώς και από την εκτέλεση προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ενώσεως και άλλων Διεθνών ή Ελληνικών Οργανισμών.

 

  2. Οι δωρεές, κληρονομίες και κληροδοσίες, γίνονται αποδεκτές από την Επιτροπή, οι δε κληρονομίες πάντοτε με το ευεργέτημα της απογραφής.

 

 

Άρθρο 10

Προϋπολογισμός

 

  1. Το οικονομικό έτος αρχίζει την lη Ιανουαρίου και λήγει την 31η Δεκεμβρίου του ιδίου έτους.

 

  2. Ο προϋπολογισμός ψηφίζεται από την Επιτροπή το αργότερο μέσα από μήνα Νοέμβριο και αμέσως κατόπιν υποβάλλεται για έγκριση στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος.

 

  3. Μεταγενέστερες τροποποιήσεις του προϋπολογισμού επιτρέπονται, πρέπει όμως να τηρηθεί η διαδικασία της προηγουμένης παραγράφου.

 

Άρθρο 11

Απολογισμός

 

  1. Μέσα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του μηνός Ιανουαρίου συντάσσεται ο απολογισμός των πραγματοποιηθέντων εσόδων και εξόδων του προηγουμένου οικονομικού έτους, ο οποίος υποβάλλεται από τον Υπεύθυνο των Οικονομικών το πρώτο δεκαπενθήμερο του μηνός Φεβρουαρίου στην Επιτροπή για έγκριση.

 

  2. Ο απολογισμός αναγράφει σε ιδιαίτερη στήλη:

 

  α) Τα προϋπολογισθέντα έσοδα και έξοδα.

 

  β) Τα πραγματοποιηθέντα έσοδα και έξοδα.

 

  γ) Τις διαφορές μεταξύ τους.

 

  δ) Το ταμειακό υπόλοιπο που προκύπτει.

 

  3. Με τον απολογισμό συντάσσεται γενικός ισολογισμός, στον οποίο αναγράφονται αναλυτικά τα ενεργητικά και παθητικά περιουσιακά στοιχεία της Υπηρεσίας που υπάρχουν στις 31 Δεκεμβρίου.

 

  4. Ο απολογισμός και ο γενικός ισολογισμός υποβάλλονται μέσα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του μηνός Φεβρουαρίου στην Ιερά Σύνοδο για έγκριση.

                           

 

Άρθρο 12

Τηρούμενα βιβλία

 

  1. Τα βιβλία που τηρεί η Υπηρεσία είναι τα εξής:

 

  α) Το βιβλίο πρακτικών συνεδριάσεων της Επιτροπής, στο οποίο καταχωρίζονται οι αποφάσεις και οι πράξεις της.

 

  β) Το Πρωτόκολλο εισερχομένων και εξερχομένων εγγράφων.

 

  γ) Το βιβλίο Ταμείου, στο οποίο καταχωρίζονται κατά χρονολογική σειρά οι πάσης φύσεως εισπράξεις και πληρωμές.

 

  δ)Το βιβλίο απογραφών, στο οποίο καταχωρίζονται κάθε έτος λεπτομερώς τα περιουσιακά στοιχεία, ο απολογισμός και ο ισολογισμός.

 

  ε) Το βιβλίο υλικού με το οποίο παρακολουθείται η εισαγωγή, η εξαγωγή και το υπόλοιπο των διαφόρων πραγμάτων της Υπηρεσίας.

 

  2. Η Επιτροπή μπορεί, εάν κρίνει σκόπιμο, να ορίσει την τήρηση και άλλων βιβλίων ή στοιχείων.

Άρθρο 13

Δικαιολογητικά διαχειρίσεως

 

  1. Για κάθε είσπραξη εκδίδεται γραμμάτιο εισπράξεως από τριπλότυπο βιβλίο γραμματίων, αριθμημένο κατ’ αύξοντα αριθμό, στο οποίο υπογράφει ο πληρώσας και ο εισπράξας. Το πρωτότυπο παραδίδεται στον πληρώσαντα, το πρώτο αντίγραφο επισυνάπτεται στα δικαιολογητικά εισπράξεως και το δεύτερο παραμένει στο στέλεχος.

 

  2. Για κάθε δαπάνη, στα πλαίσια των προβλέψεων του προϋπολογισμού, εκδίδεται χρηματικό ένταλμα πληρωμής από τριπλάτυπο βιβλίο ενταλμάτων, αριθμημένο κατ` αύξοντα αριθμό, το οποίο υπογράφεται από τον Γενικό Γραμματέα και τον Υπεύθυνο Οικονομικών, ή εάν αφορά δαπάνη κλάδου από τον Υπεύθυνο Οικονομικών και τον Διευθυντή του  κλάδου. Στο πρωτότυπο, το οποίο αποτελεί τον τίτλο πληρωμής, επισυνάπτονται τα σχετικά δικαιολογητικά της δαπάνης, το δεύτερο αντίτυπο παραμένει στο Λογιστήριο και το τρίτο στέλεχος.

 

 

Άρθρο 14

Εποπτεία και έλεγχος

 

  Η Υπηρεσία υπόκειται στην εποπτεία και τον έλεγχο, νομιμότητος και σκοπιμότητος, της Δ.Ι.Σ. Ο έλεγχος αυτός ασκείται αυτεπαγγέλτως, εάν κριθεί αναγκαίο, κατά την διάρκεια της τρεχούσης Συνοδικής Περιόδου, εάν δε η σχετική πράξη έχει εκδοθεί κατά τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο, ο έλεγχος δύναται να ασκηθεί και κατά την αμέσως επόμενη συνοδική περίοδο. Κάθε ένας, ο οποίος έχει έννομο συμφέρον δύναται να ασκήσει προσφυγή, συνεπαγομένη έλεγχο και της ουσίας, στην Δ.Ι.Σ κατά οποιασδήποτε εκτελεστής πράξεως οργάνου της Υπηρεσίας εντός προθεσμίας 10 ημερών από της οποίας έλαβε γνώση της Πράξεως αυτής. Η Δ.Ι.Σ δύναται να ακυρώσει ή και να τροποποιήσει την πράξη.                      

 

 

Άρθρο 15

Σφραγίδα  Επιτροπής

 

  Η Υπηρεσία έχει σφραγίδα κυκλική, στην οποία αναγράφεται η επωνυμία της: «Επικοινωνιακή και Μορφωτική Υπηρεσία της Εκκλησίας της Ελλάδος» και στο κέντρο φέρει την πρωτοχριστιανική παράσταση του Καλού Ποιμένος.

 

 

Άρθρο 16

Περιουσίες των συγχωνευομένων Εκκλησιαστικών Υπηρεσιών

 

  Η περιουσία των καταργουμένων, δια του παρόντος Κανονισμού, Υπηρεσιών περιέρχεται στην συνιστωμένη Επικοινωνιακή και Μορφωτική Υπηρεσία της Εκκλησίας της Ελλάδος, διενεργουμένης απογραφής υπό την εποπτεία του υπευθύνου Οικονομικών του Ιδρύματος.

 

 

 

Άρθρο 17

Προσωπικό των καταργουμένων Υπηρεσιών

 

  1. Το προσωπικό των καταργουμένων Υπηρεσιών που υπηρετεί κατά την δημοσίευση του παρόντος με οποιαδήποτε υπηρεσιακή σχέση μεταφέρεται στην συνιστώμενη δια του παρόντος Κανονισμού Υπηρεσία, διατηρεί τη σχέση εργασίας που έχει, εντάσσεται σε σχετικές θέσεις που θα συσταθούν με τους εσωτερικούς Κανονισμούς των κλάδων που προβλέπονται από τον παρόντα Κανονισμό ισχυόντων κατά τα λοιπά των διατάξεων του υπ` αριθμ. 5/1978 Κανονισμού «Περί Κώδικος Εκκλησιαστικών Υπαλλήλων», ως τροποποιηθείς και αναμορφωθείς ισχύει.

 

  2. Το ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό καθεστώς του μεταφερομένου, ως άνω, προσωπικού διατηρείται όπως έχει ως προς την κυρία και την επικουρική σύνταξη.

 

 

Άρθρο 18

Κατάργηση διατάξεων

 

  Από της ισχύος του παρόντος Κανονισμού καταργούνται :

 

 1. α) Ο Κανονισμός 45/1989 «Περί συστάσεως και λειτουργίας Επικοινωνιακού και Μορφωτικού Ιδρύματος της Εκκλησίας της Ελλάδος», και β) ο Κανονισμός 67/1994 «Περί διαρθρώσεως, λειτουργίας και διαχειρίσεως

της εκ της Ιεράς Συνόδου εξηρτημένης ειδικής Υπηρεσίας του επισήμου Δελτίου ΕΚΚΛΗΣΙΑ και των περιοδικών «ΕΦΗΜΕΡΙΟΣ» και «ΘΕΟΛΟΓΙΑ».

 

γ) Ο Κανονισμός 79/1996 της Ιεράς Συνόδου «Περί συγκροτήσεως και λειτουργίας του ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος».

 

*[Με το άρθρο 4 Κανονισμού 164/2005 (ΦΕΚ Α΄ 139/16.6.2005), ορίσθηκε ότι: «Το εδάφιον 1 του άρθρου 18 του υπ’ αριθμ. 114/1998 Κανονισμού τροποποιείται ως ακολούθως: «1. Το ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ της Εκκλησίας της Ελλάδος που συνεστήθη με τον Κανονισμό 45/1989 συνεχίζει μετά την έναρξη ισχύος τον Κανονισμού 114/1998 να έχει την ευθύνη λειτουργίας του Ραδιοφωνικού Σταθμού και του Κλάδου Internet μέχρις ότου η Ε.Μ.Υ.Ε.Ε αναθέσει μέρος ή το σύνολο των αναφερομένων αρμοδιοτήτων επί των ως άνω Κλάδων στην ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Α.Ε.».

 

 

  2. Μέχρι της εγκρίσεως των Εσωτερικών Κανονισμών των Κλάδων Ραδιοφωνίας και Εκδόσεων πάσης φύσεως της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος ισχύουν και εφαρμόζονται μεταβατικώς τα έως τώρα ισχύοντα για την διοίκηση και διαχείριση τόσο για το Ραδιοφωνικό Σταθμό, την έκδοση των Περιοδικών «ΕΚΚΛΗΣΙΑ», «ΕΦΗΜΕΡΙΟΣ», «ΘΕΟΛΟΓΙΑ» και την Εφημερίδα «ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ», όσο και για το προσωπικό αυτών και τις υφιστάμενες οποιεσδήποτε σχέσεις εργασίας των υπαλλήλων και των συνεργατών τους.

 

*[Η περ. γ΄και η παρ.2 προστέθηκαν με τον Κανονισμό 120/1999.]

*[Η παρ.2 αντικαταστάθηκε ως άνω με τον Κανονισμό 122/1999.]

 

 

 

Άρθρο 19

Έναρξη ισχύος

 

  Η ισχύς του Κανονισμού αυτού αρχίζει από τη δημοσίευση του δια της Εφημερίδος της Κυβερνήσεως και του Περιοδικού «ΕΚΚΛΗΣΙΑ».

 

 

Άρθρο 20

Κάλυψη δαπάνης

 

  Από τις διατάξεις του Κανονισμού αυτού προκαλείται δαπάνη σε βάρος του προϋπολογισμού του Νομικού Προσώπου της Εκκλησίας της Ελλάδος, το ύψος της οποίας δεν δύναται να προσδιορισθεί.

 

Η παρούσα να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

 

Αθήνα, 1 Δεκεμβρίου 1998

 

Ο Πρόεδρος

+ Ο Αθηνών ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ

 

Ο Αρχιγραμματεύς

+ Αρχιμ. ΔΑΝΙΗΛ ΠΟΥΡΤΣΟΥΚΛΗΣ

 

 


Είδος Νομοθετήματος : ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ
Αριθμός ΦΕΚ : Α΄ 21
'Ετος : 1999


για τον "ΒΑΛΣΑΜΩΝ" συνδέσεις επικοινωνία συχνές ερωτήσεις όροι χρήσης Copyright © - Web Site by WeC.O.M.